استادم می گفت: یک دوست هلندی دارد که برای دیدن زیبایی های شمال ایران از تهران به رامسر پرواز داشت و مدتی را در شهر زیبا و گردشگری رامسر به سر برد.
این هلندی که یک استاد دانشگاه و محقق هم بود می گفت: کشوری با این همه استعدادها باید سرمایه گذاری در آن هزاران برابر باشد . وی به هنگام مراجعت به کشورش به علت شرایط جوی مجبور شد به اتفاق با ماشین از رامسر تا رشت سفری داشته باشد. درمسیر وقتی به سرعت گیر می رسیدیم این محقق هلندی با حیرت به راننده ، ترمزهای آن و پریدن های ما از روی صندلی خیره شده بود، اما هیچ نمی گفت. در فرودگاه سردار جنگل رشت از من پرسید: تصورم این بود که در مسیر به علتی یک یا دو سکو یا سرعت گیر وجود دارد اما در تمام مسیر این سرعت گیرها بود – به راستی چرا این ها را در فواصلی ایجاد کرده اید.؟
توضیح دادم که، بسیاری از راننده ها سرعت مجاز را رعایت نمی کنند و برای آنکه جلوی سوانح مرگبار گرفته شود، تصیم گرفته شد تا سرعت گیرهای متعدد ایجاد شود. این استاد هلندی با یک مثالی توضیح داد: واقعا بهتر نیست به جای آنکه با سرعت گیر جلوی راننده ها را بگیرد ، فرهنگ رانندگی را اصلاح کنید. وی افزود: یک راه فرهنگ سازی از طریق رسانه ها و آگاهی بخشی مردم به صورت مستمر و راه دیگر برای آنهایی که به هر علتی قانون را رعایت نمی کنند، جریمه های متناسب و بازدارنده است.
استادم می گفت: بسیار شرمنده شدم که چرا خودمان در جامعه فرهنگ سازی مستمر نمی کنیم که یکی از اروپا بیاید و به ما بگوید که این کار شما کاری عجیب است.!!
منبع :
گیلان 24
برچسب ها :
سرعت گیرها، استاد، هلند،رامسر،رشت،فرهنگ سازی،رسانه ها، آگاهی بخشی،جریمه،