کد : 2184 ۱۷آذر ۱۴۰۳ ساعت 22:36
بخوانید........

میوه ازگیل و خواص مهم آن - پای ثابت میوه های شب یلدا

پایگاه خبری ، رسمی گیلان ۲۴: ازگیل که سه نوع ایران " در شمال ایران رویش دارد"، ژاپنی و آمریکایی میوه ای است سرشار از انتی اکسیدان ، ضد الزایمر و ضد دیابت که این روزها برداشت آن از باغات استان گیلان و غرب مازندران آغاز شده است.www.gilan۲۴.ir
میوه ازگیل و خواص مهم آن - پای ثابت میوه های شب یلدا

ازگیل یا به زبان گیلانی ها  و مازنی ها " کونوس"  میوه ای خوشمره است که پای ثابت سفره های شب یلدا در سراسر ایران بوده و در شمال ایران به صورت رسیده و یا خوابانده در اب " مثل سیر ترشی" هم میل می شود.

خواص ازگیل چیست؟

ازگیل میوه‌ای با ترکیبات غذایی ارزشمند است که می‌تواند برای تقویت سلامت بدن بسیار مفید واقع شود. در ادامه با برخی از فواید ازگیل آشنا می‌شوید.

سرشار از آنتی‌اکسیدان

میوه ازگیل معمولی منبع طبیعی ترکیبات پلی‌فنلی، به ویژه اسیدهای فنولیک است که خواص آنتی‌اکسیدانی قوی دارند. میوه، پوست درخت و برگ‌های این گیاه همگی حاوی مقادیر قابل توجهی فلاونوئیدهای گیاهی و پلی‌فنول‌ها هستند. مصرف مواد غذایی غنی از پلی‌فنل‌ها با کاهش خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند آترواسکلروزیس و دیابت مرتبط است.

دارای خواص ضدالتهاب و ضدباکتریایی

اسید گالیک نوعی پلی‌فنول است که در ترکیبات ازگیل یافت می‌شود. این اسید  با خواص ضدالتهابی خود می‌تواند در کاهش ذخیره چربی در افراد چاق موثر باشد. ممکن است که این میوه خواص ضدباکتریایی هم داشته باشد و از بدن در مقابل بیماری‌های میکروبی مختلف دفاع کند.

تقویت‌کننده سیستم ایمنی

در مرور خواص ازگیل به تقویت‌کنندگی سیستم ایمنی هم می‌رسیم. دلیل این ویژگی وجود مقادیر قابل‌توجهی کلسیم، پتاسیم، منیزیم، آهن، و سایر مواد معدنی موجود در این میوه است. ازگیل حاوی ویتامین C هم هست و می‌تواند بدن را در مقابل عوامل بیماری‌زای مختلف قوی نگه دارد.

سرشار از پکتین

پکتین منبعی غنی از فیبر غذایی است و از دیواره سلولی گیاهان به دست می‌آید. ازگیل سرشار از پکتین است و به کاهش سطح کلسترول، جلوگیری از یبوست و تحریک فعالیت روده همراه با سایر اثرات ضد‌التهابی کمک می‌کند.

کنترل بیماری دیابت

پلی‌فنول‌های موجود در ازگیل، به ویژه اسیدهای فنولیک، و فلاونوئیدها به عنوان مهارکننده آلفا-گلوکوزیداز و آلفا-آمیلاز در متابولیسم کربوهیدرات شناخته شده‌اند. این یعنی میوه مذکور می‌تواند در فرمول داروها و مواد غذایی مهم برای درمان دیابت مفید باشد و زیر نظر پزشک در رژیم غذایی دیابت هم استفاده شود.

جلوگیری از آلزایمر

طبق مطالعه‌ای که روی موش‌ها انجام شد، سطوح بالای فلاونوئیدها در میوه‌هایی مانند ازگیل می‌تواند از اختلال حافظه و آسیب‌های عصبی جلوگیری کند. مصرف آن در رژیم غذایی سالمندان ایده خوبی است و به تقویت بدن و سیستم عصبی‌شان کمک می‌کند.

تقویت پوست

وجود آنتی‌اکسیدان‌ها و ویتامین C در ترکیبات ازگیل باعث می‌شود که خوراکی مناسبی برای تقویت پوست باشد. این مواد به زیباترشدن پوست و جوانسازی آن کمک شایانی می‌کنند.

رفع بی‌خوابی

کمبود انواعی از ویتامین B باعث بی‌خوابی و خستگی می‌شود. در ترکیبات ازگیل ویتامین B6 وجود دارد و از همین روی می‌تواند گزینه‌ مطلوبی برای رفع کم‌خوابی یا کمک به بهبود آن باشد.

 

چه افرادی نباید ازگیل بخورند؟

مصرف میوه ازگیل با هیچ دارویی تداخل ندارد و برای گروه خاصی از افراد منع نمی‌شود. بااین‌حال، اگر هنوز به‌طور کامل نرسیده باشد، حاوی درصد بالایی اسید خواهد بود و این موضوع می‌تواند باعث بروز مشکلاتی برای دستگاه گوارش، به‌ویژه در افراد حساس شود.

 

پایگاه خبری ، رسمی گیلان 24
نظر شما
تاکنون نظری برای این مطلب ثبت نگردیده است
روزهای بسیار سرد در پیش است و همه مردم با صرفه جویی و مصرفه بهینه با هم همدلی کنند. شبکه خبری، رسمی گیلان 24 www.gilan24.ir