فاضل زاده گفت: در رتبه بندی کیو اس 2024 تعداد 7 دانشگاه از ایران حضور دارند. دانشگاه های صنعتی شریف با رتبه 334، تهران با رتبه 360، صنعتی امیرکبیر با رتبه 375 و علم و صنعت ایران با رتبه 451، به ترتیب رتبه اول تا چهارم را کسب کردند. همچنین دانشگاه های شیراز با رتبه 690-681، شهید بهشتی با رتبه 1000-951 و فردوسی مشهد با رتبه 1200-1001 دیگر دانشگاه های حاضر در این رتبه بندی هستند.
وی ادامه داد: در رتبه بندی کیو اس در سال 2024 تمام دانشگاه های ایران نسبت به سال گذشته از لحاظ رتبه ارتقا پیدا کرده اند. عملکرد دانشگاه های کشور در رتبه بندی جهانی کیو اس در سال های مختلف در جدول زیر نشان داده شده است.
به گزارش گروه رسانه ای ایران " گرا - مقایسه رتبه دانشگاه های کشور در رتبه بندی جهانی QS در چند سال اخیر
جایگاه دانشگاه های کشور های اسلامی در رتبه بندی کیو اس (QS)
رئیس مؤسسه ISC گفت: در این رتبه بندی تعداد 27 کشور اسلامی حضور داشته اند. در میان کشورهای اسلامی کشور مالزی با 28، اندونزی با 26 و ترکیه با 25 دانشگاه بیشترین تعداد حضور را دارند.
روش شناسی رتبه بندی کیو اس
فاضل زاده ادامه داد: رتبه بندی کیو اس توسط مؤسسه "کاکارلی سیموندز" در کشور انگلستان صورت می گیرد و عملا از سال 2010 به صورت مستقل دانشگاه های دنیا را مورد ارزیابی قرار می دهد. در روش شناسی رتبه بندی اخیر کیو اس، از سه شاخص توسعه پایدار، اشتغال فارغالتحصیلان و شبکه پژوهش بین المللی برای اولین بار استفاده شده است.
اطلاعات انتشارات علمی دانشگاه ها در این رتبه بندی از پایگاه استنادی اسکوپوس (Scopus) در بازه زمانی 5 ساله و استنادات در بازه زمانی 6 ساله محاسبه می شود.
وی افزود: شاخص های مورد استفاده در رتبه بندی جهانی کیو اس 2024 به همراه تغییرات آنها در جدول زیر نشان داده شده است.
شاخصهای رتبهبندی جهانی کیو اس
نگاه رسانه: حداقل دو دهه است ، وقتی اسامی یک هزار دانشگاه برتر در سراسر جهان رسانه ای می شود ، به دنبال اسمی از دانشگاههای استان عزیزمان گیلان هستم و نامی پیدا نمی کنم. - به راستی چرا ؟؟
روسای دانشگاههای کنونی و قبلی استان اگر این خبر را می خوانند در این باره توضیح بدهند که چرا - آیا اشکال در مدرسان است ، دانشجویان اهل درس و تحقیق نیستند یا این مشکل ریشه در جای دیگری دارد.
می دانیم که دانشگاههای استان در حوزه محیط زیست و فضای سبز دارای رتبه کشوری هستند ، که در جای خود ارزشمند است ولی در حوزه های علمی و تحقیق و پزوهشی چرا اسمی از دانشگاه های گیلان نیست.؟
آیا این موضوع انتخاب دانشگاه برتر در جهان هم مانند اهدای اسکار و یا انتخاب فیلم ها و هنرپیشه ها و خواننده ها و امثال آن سیاسی است و نباید به این رتبه بندی اعتنا کرد یا ....؟
آخرین رتبه بندی های جهانی که دو روز قبل منتشر شد - 9 دانشگاه ایران رتبه های 401 تا 500 را کسب کردند که علوم پزشکی ایران و دانشگاه تهران و شریف در رده های برتر قرار دارند . به ما اعلام کنید تا به آگاهی افکار عمومی برسانیم.
اگر رئیس دانشگاه، کارشناس آموزشی ، معاونان حوزه تحقیق و آموزش دانشگاه های در این باره توضیحی دارند بسیار خوشحال می شویم برای افکار عمومی بیان کنند.
با سپاس - مدیر مسئول - 27 مرداد 1403