به گزارش گروه رسانه ای ایران " گرا" ، اسدالله عباسی در نشست مشترک کارگروههای احیای تالاب بین المللی انزلی و ساماندهی پسماند استان گیلان، با تاکید بر لزوم هماهنگی و انسجام دستگاهها برای رفع مشکلات زیست محیطی تالاب انزلی با اشاره به ورود فاضلابها از طریق رودخانهها به تالاب انزلی ،عنوان کرد: فاضلاب ۲۸ روستای حاشیه تالاب و چهار شهر رشت، انزلی، صومعه سرا و فومن باید کنترل شود.
استاندار با اشاره به تخصیص اعتبارات ویژه احیای تالاب انزلی در جریان سفر اول شهید رئیسی به این استان، تصریح کرد: منشا آلودگی تالاب انزلی در بالادست یعنی لندفیل سراوان، شهر صنعتی رشت، شهرک صنعتی، زندان لاکان، مسکن مهر، بیمارستان های رشت و فاضلاب های خانگی بوده و برای ساماندهی تالاب، باید این آلودگی ها را رفع کنیم.
عباسی فاضلاب ورودی به تالاب را حاوی آلودگی فلزات سنگین و سموم کشاورزی دانست و گفت: برای رفع مشکل تالاب انزلی باید همه زوایا را بررسی کنیم و نگاه یک بعدی نداشته باشیم. در این راستا شناسایی رودخانه های ورودی به تالاب و حجم رسوبات آنها ضروری است.
وی با اشاره به اهمیت آبخیزداری در کاهش رسوبات تالاب، بیان کرد: دریای خزر با عقب نشینی و کاهش عمق مواجه بوده و همین موضوع بر مشکلات تالاب میافزاید.
استاندار گیلان بر بررسی علمی واقعیت های تالاب انزلی تاکید و خاطرنشان کرد: تراز آب دریا در سطح و عمق باید توازن داشته باشد و لذا در لایروبی ها و بازگشایی آبراهه های تالاب، باید به ایستایی آب توجه شود.
عباسی در ادامه، یکی از ملاک های ارزیابی عملکرد شهرداران را میزان موفقیت در مدیریت پسماند به ویژه تفکیک از مبدا دانست و گفت: مسئله زباله سوز رشت یک پروژه ملی است و در حال پیشبرد امور حقوقی این پروژه جهت اجرا هستیم.
وی با اشاره به صرف هزینه ۹ میلیون دلاری برای خرید برخی از تجهیزات زباله سوز رشت طی سالهای گذشته، متذکر شد: برای تکمیل پروژه نیازمند اعتبارات ملی و تنها راه مقابله با این معضل زیست محیطی تامین اعتبارات ارزی است
شهرداریهای رشت، لاهیجان و انزلی در تفکیک زباله خوب عمل کردند
استاندار گیلان با بیان اینکه شهرداران رشت، انزلی و لاهیجان در بخش تفکیک از مبدا و دفن بهداشتی پسماند خوب عمل کردند، ادامه داد: کاهش تولید زباله در دستور کار شهرداران پهنههای پسماندی گیلان قرار گیرد و از ظرفیتهای مردمی استفاده شود.
وی بر تکمیل و راهاندازی تصفیه خانه فاضلاب مسکن مهر رشت تاکید کرد و افزود: واحدهای صنعتی فعال دارای پساب های آلوده هستند و لذا باید با راهاندازی سیستمهای تصفیه فاضلاب در شهرکهای صنعتی، امکان استفاده مجدد از آب تصفیه شده را برای صنایع فراهم کنند.
دکتر عباسی از اداره کل حفاظت محیط زیست استان خواست واحدهای صنعتی آلوده کننده را شناسایی و در صورت عدم رفع آلودگی تعطیل کند و تاکید کرد: مسئولیت مدیریت پسماند در شهرستانها با فرمانداران بوده و ملاک ارزیابی فرمانداران در هفته دولت، مدیریت پسماند خواهد بود