کد : 1367 ۳۰تیر ۱۴۰۳ ساعت 16:50
رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان + دیدگاه رسانه

۱۴۲۵ شالیکوبی گیلان آماده تبدیل شلتوک به برنج شدند

پایگاه خبری، رسمی گیلان ۲۴: رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان، گفت: ۷۵۰ کارخانه شالیکوبی در گیلان با تجهیز، نوسازی و اصلاح ساختار خود را برای فصل برداشت برنج آماده کرده اند.
1425 شالیکوبی گیلان آماده تبدیل شلتوک به برنج شدند

 صالح محمدی با اشاره به فعالیت هزار و ۴۲۵ کارخانه شالیکوبی در گیلان، افزود: اصلاح ساختار شالیکوبی‌ها از سال ۸۹ در استان آغاز شده و تاکنون فرآیند تجهیز، نوسازی و اصلاح ساختار ۷۵۰ کارخانه به اتمام رسیده است.
وی تصریح کرد: اصلاح ساختار این کارخانه‌ها شامل اصلاح فرآیند خشک کردن، سفید کردن، پوست کندن و فرآیند سورت و بسته بندی است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان افزود:با توجه به تولید حدود یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن شلتوک در استان، واحد‌های شالیکوبی اصلاح شده می‌توانند ۱۰ هزار تن ضایعات خود را کاهش دهند.
محمدی گفت: با توجه به اهمیت برنج کاهش ضایعات این محصول راهبردی، می‌تواند به تولید برنج با کیفیت، رونق اقتصادی و تامین امنیت غذایی در جامعه کمک کند.
وی با اشاره به فعال بودن  ۴ و ۸۰۰ دستگاه کمباین در گیلان که ۲ هزار و ۵۱۳ دستگاه باید معاینه فنی انجام دهند ، گفت: معاینه فنی، نظارت در هنگام برداشت و کنترل ضایعات می‌تواند از ضایعات ۱۰ هزار تن شلتوک به ارزش ۴۰۰ میلیارد تومان جلوگیری کند

 

***

توضیح مدیر مسئول:

عملیات برداشت محصول برنج درشمال ایران، به خصوص در استان گیلان که برنج این منطقه از نظر طعم، پخت و مزه نه تنها در ایران که در سراسر جهان کم نظیر و شاید بی نظیر است- از اواخر تیرماه شروع و تا اوایل مهر ماه ادامه دارد.

در استان گیلان 230 هزار هکتار مزرعه برنج وجود دارد که از این سطح در سال نزدیک  به 800 هزار تن برنج مرغوب تولید می شود.

محصول برنج بر روی بوته ها به صورت شلتوک " دانه سفید برنج و یک پوشش و غلاف " است که کارخانه یا کارگاههای شالیکوبی یا برنجکوبی طی عملیات و فرآیندی پس ا ز خشک کردن شلتوک به وسیله حرارت - پوسته یا غلاف را جداسازی و برنج سفید تحویل شالیکار می دهند.

شالیکوبی ها برای اجرای این فرآیند به ازازای هر یکصد کیلوگرم مقداری برنج طبق بخشنامه های جهاد کشاورزی از شالیکار دریافت می کنند که برخی شالیکوبی ها متاسفانه این بخشنامه و مقررات را رعایت نمی کنند و بیش از حد مجاز بعنوان حق الزحمه کسر می کنند.

در این راستا جهاد کشاورزی استان و شهرستان ها ناظران را مسئول کار کرده اند با این وجود شالیکوبی ها به بهانه های مختلف به گونه ای گران فروشی می کنند.؟

برنج گیلان طی دو سال گذشته با واردات بی رویه بسیار زیاد دچار مشکل فروش شد و بسیاری از  کشاورزان متحمل ضرر و زیان فراوانی شدند.

بعضی از تولید کنندگان هم اکنون نیز برنج سال قبل خود را به علت آنکه قیمت خرید با قیمت تمام شده زیانده بود به بازار یا جهاد کشاورزی عرضه نکرده اند و نویسنده در باره کار شالیکوبی ها و نرخ برنج و ضرر برنجکاران شمال و استان گیلان اطلاعات دقیق دارد.

بعنوان یک مطالبه گری به حق جا دارد، دولت جدید و وزارت جهاد کشاورزی با مدیران تازه در این عرصه های دقت، نظارت و از کشاورز و تولید کننده حمایت واقعی کنند.

محمدپور - مدیر مسئول   30 تیر ماه 1403

.

پایگاه خبری، رسمی گیلان 24
نظر شما
تاکنون نظری برای این مطلب ثبت نگردیده است
روزهای بسیار سرد در پیش است و همه مردم با صرفه جویی و مصرفه بهینه با هم همدلی کنند. شبکه خبری، رسمی گیلان 24 www.gilan24.ir